Despre jad

Mineralele reprezinta unul dintre cele mai caracteristice elemente ale Medicinei Traditionale Chineze. Jadul este un tip de mineral natural cu o istorie indelungata in China. Practicienii medicinei traditionale chineze cred ca jadul te poate proteja impotriva relelor, te mentine tanar si frumos si te calmeaza. Jadul aduce bucurie si longevitate daca e purtat des sau folosit. Jadul este considerat piatra curajului, a dreptăţii, a echilibrului, a generozităţii şi a păcii, talismanul aducator de noroc şi sănătate. Pentru că are o vibraţie blândă, piatra de jad este ideală pentru relaxare şi împotriva insomniilor şi este cea mai prietenoasă piatra semipreţioasă cu corpul uman.

Jadul este inconjurat de mit. Datorita frumusetii sale aparte si multitudinilor de forme si culori, jadul a exercitat o atractie deosebita asupra umanitatii de mii si mii de ani.

Aceasta piatra, cu un luciu discret dar laptos, care apare de cele mai multe ori in nuante deosebite de verde, dar si alb, gri, galben, portocaliu si tonuri delicate de violet, este cunoscuta omului de peste 7000 de ani. În anul 3000 î.Hr, conducătorul chinez Fu Has i-a dat pietrei de jad numele de YU şi a vorbit despre calităţile aproape umane ale acesteia. Din vechime, piatra de jad a fost considerată piatra protecţiei, având abilitatea de a balansa Yin şi Yang.

Despre jad

“Piatra regala”

Incepand de atunci jadul a fost cunoscut drept “piatra regala”. Incepand de atunci jadul a fost folosit inclusiv pentru crearea de “costume funerare” pentru cei mai inalti membri ai familiei imperiale.

In istoria culturii si artei marelui Imperiu Chinezesc, jadul a avut intotdeauna o semnificatie speciala, comparabila cu aceea a aurului si a diamantelor in Vest.

Astazi, jadul este in continuare vazut ca un simbol al binelui, frumusetii si valorii. Daca faci o vizita la piata de jad din Hong Kong sau din Rangoon sau poate la una din licitatiile de jad din Hong Kong organizate de Christie’s, iti poti usor da seama de importanta acestei pietre semipretioase pentru locuitorii Asiei.

Calitatile pietrei de jad

Compozitia sa chimica

Sanatate curata. Conform masuratorilor stiintifice moderne, jadul in sine contine o arie larga de elemente (silicati de minerale) precum zinc, fier, cupru, magneziu, cobalt, selenium, titan, calciu, potasiu, sodiu etc. Efectele sale extraordinare au fost recunoscute pe arie larga. In termeni farmacologici, mineralele naturale pot complementa si absoarbe elementele de care ai nevoie sau elibera pe cele in exces, mentinandu-te sanatos daca le porti pentru o perioada lunga de timp.

Doua temperaturi

Inmagazineaza doua temperaturi. Piatra de jad are o particularitate deosebita: ea poate inmagazina atat caldura, cat si frigul (rece) la fel de bine. Astfel, piatra de jad poarta doua temperaturi si are o flexibilitate deosebita in tratamentele de sanatate pentru ca ea poate aduce corpului o sursa de caldura (ex. tratand sindromul mainilor si picioarelor reci printr-o circulatie sangvina mult imbunatatita) sau poate trage din corp acea sursa de caldura (ex. inflamatiile, entorsele care sunt o sursa de caldura etc).

Razelor infrarosii

Un foarte bun conductor al razelor infrarosii. Aparatele de termomasaj CASA JAD utilizeaza piatra de jad deoarece aceasta faciliteaza transferul de raze infrarosii si efectul de rezonanta cu corpul nostru.

Vibratie

Are o vibratie blanda, este ideala pentru relaxare si impotriva insomniilor. Dintre pietrele semipretioase piatra de jad este cea mai prietenoasa cu corpul uman.

ATENTIE LA CONTRAFACERI !

Toate produsele CASA JAD sunt produse cu CERTIFICAT de AUTENTICITATE pentru pietrele de jad.

Produsele CASA JAD folosesc PIATRA DE JAD CRUDA, NATURALA, FINISATA pentru ca Dvs. sa va bucurati de veritabile efecte pentru sanatate.

Pe piata pot exista produse cu asa-zise pietre de jad realizate din pulbere de jad sau din praf de jad, de acolo si culoarea uniforma.

Solicitati asadar certificat de autenticitate al pietrelor de jad atunci cand doriti sa achizitionati produse cu jad.

Cateva sfaturi pentru a depista piatra de jad cruda si a deosebi piatra reala de sferele formate din pulbere sau praf de jad, in amestec cu ceramica:

  1. piatra naturala de jad este extrem de rece atunci cand aparatul nu functioneaza

  2. atunci cand este incalzita, are „autonomie” foarte mare in sensul ca retine si mentine temperatura mai mult timp fara a fi necesara o sursa de incalzire electrica

  3. piatra naturala de jad prezinta asa-zise „imperfectiuni”: veti putea vedea nervuri, vinisoare colorate distincte, structura; veti observa o consistenta laptoasa a pietrei la interior, culoarea nu este uniforma, chiar si diverse nuante in aceeasi piatra

  4. solicitati certificat de autenticitate al pietrelor, intrebati despre provenienta pietrei de jad.

0/5 (0 Reviews)