In istoria culturii si artei marelui Imperiu Chinezesc, PIATRA DE JAD a avut intotdeauna o semnificatie speciala, comparabila cu aceea a Aurului si a Diamantelor in Vest.

Din vechime, PIATRA DE JAD a fost considerata piatra protecţiei, avand abilitatea de a balansa Yin şi Yang si din acest motiv a fost supranumita PIATRA RINICHILOR.

Medicina Traditionala Chineza sustine ca bolile sunt generate de 3 factori:
 • Factori naturali: frigul, caldura, umezeala, vantul

 • Factori emotionali: frica, spaima, tristetea, grija, mania

 • Factori accidentali: cazaturi, arsuri, lovituri, etc.

Factorii emotionali precum teama şi spaima afecteaza functionarea rinichiilor si vor fi constatate urmatoarele simptome:

 • Depresie

 • Lipsa capacităţii de decizie

 • Confuzie, anxietate

 • Lipsa curajului

 • Incapacitatea de a se odihni

In Medicina Traditionala Chineza RINICHII reprezinta un sistem de organe de baza, procesul primar metabolic al vietii. Rinchii reprezinta fundamentul de foc al vietii in corpul uman si depozitul tuturor esentelor vii. Sanatatea rinichilor afecteaza astfel sanatatea fiecarui organ in parte din corp. Pana si vederea si auzul sunt guvernate de functionarea rinichilor. Energia sexuala si creativa, oasele din corp si hormonii, toate isi iau energia vitala din sursa primara a vietii – RINICHII.

Sanatatea rinichilor este cea care DETERMINA MODUL IN CARE IMBATRANIM.

Vindecarea rinichilor consta in echilibrarea yin/yang. Cand exista acest echilibru atunci compozitia chimica regeneratoare a corpului nostru este perfecta si se raspandeste in tot corpul.  

Insuficienta renala in medicina traditionala chineza.

Majoritatea persoanelor de peste 50 de ani au un anumit deficit renal, in functie de mostenirea genetica. Multi insa, din cauza stilului de viata hiperactiv si dezordonat pot suferi de o deficienta renala multa mai devreme. Stilul de viata stresant arde rapid esentele yin cu care ne-am nascut. Deficienta yin a rinichilor sta la baza procesului de imbatranire pentru ca focul activitatii umane consuma apa vie esentiala a corpului generata de RINICHI.

Scaderea energiei yin a rinichilor poate duce la: febra, bufeuri, pierderea flexibilitatii articulare, dureri de spate (mai ales cele din zona lombara), dureri de genunchi, vedere slabita, dureri de cap si pierderea ciclului hormonal regenerator.

Scaderea energiei yang numita si energia de foc a rinichilor duce la: spate lipsit de rezistenta, libido scazut, urinare frecventa, urinare nocturna, oboseala, energie scazuta si depresie.

Insa nu numai Medicina Traditionala Chineza sustine aceasta idee ci si un studiu American publicat in revista de specialitate „American Journal of Kidney Diseases”. Acesta arata o legatura puternica intre nivelul de proteine din urina (proteinurie) si speranta de viata atat in randul barbatilor cat si al femeilor. Potrivit autorilor acestui studiu oamenii sanatosi au un nivel scazut, daca nu foarte scazut de proteine in urina deoarece rinichii actioneaza ca niste filtre cu scopul mentinerii proteinelor in corp. Astfel, proteinuria reprezinta primul indiciu ca rinichii nu functioneaza normal, permitand proteinelor sa iasa prin urina.

Tehnici de vindecare a rinichilor in Medicina traditionala chineza.

In primul rand odihna de calitate ajuta la refacerea rinichilor. Meditatia, contemplarea, relaxarea profunda, somnul de calitate, toate ne conduc spre refacerea energiilor de foc si apa generatoare de viata. Acestea sunt esentiale atat pentru femei cat si pentru barbati. Cand sistemul nervos autonom este in deplina armonie, se observa imbunatatiri si la nivel hormonal, ceea ce de asemenea ajuta la refacerea rinichilor.

 • Aplicarea cu blandete a unei surse de caldura direct pe rinichi poate avea un efect terapeutic important. Din intelepciunea asiatica, aplicarea duala a unei surse de caldura, in zona situata sub rinichi si in zona situata deasupra punctelor vaselor de conceptie localizate intre buric si osul pubian, regenereaza rinichii foarte slabiti. – Exact asa cum se intampla timp de 40 min. prin TERAPIA CU PIETRE DE JAD.

 • Insusirea unei diete speciale pentru refacerea rinichilor slabiti printr-o alimentatie saraca in proteine – recomandata in special persoanelor trecute de 50 de ani ca sa usureze munca rinichilor deoarece se produce mult mai putin reziduu metabolic.

 • De asemenea este recomandat a se evita produsele bogate in fosfor, sodiu si potasiu (in cazurile grave) pentru a incuraja buna functionare a rinichilor.

Surse:
http://www.worldactiononsalt.com/salthealth/factsheets/kidney/

https://www.kidney.org/news/newsroom/nr/Protein-in-Urine-Linked-to-Life-Expectancy

https://doc.ro/sanatate/rinichi-probleme-renale-cauze-remedii

Armonie, Energie, Căldură sufleteasca – așa ne descriu cei care ne cunosc. Te putem ajuta să aduci toate aceste energii pozitive în viața ta, prin Beneficile oferite de TERAPIA CU PIETRE DE JAD.

Te asteptam cu drag la CASA JAD Boutique sa beneficiezi de toate aceste minuni oferite de Medicina Traditionala Chineza prin aparatele de masaj si termoterapie cu raze infrarosii. Te poti bucura de toate acestea la noi in centru ori la tine acasa ori la birou.

NOI nu suntem doctori dar in viziunea chinezilor cel mai bun doctor este acela care ii invata pe oameni cum sa previna bolile, nu cum sa le trateze.

Spor in toate si sa ne vedem cu bine la CASA JAD Boutique!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.